Staat u op het punt een nieuwe vaatwasser te kopen?

Staat u op het punt een nieuwe vaatwasser te kopen?
Pak onze handige koopgids erbij!

Dankzij de vaatwassers behoort afwassen met de hand voorgoed tot het verleden!

Er zijn echter ook andere factoren om over na te denken als u op het punt staat een nieuwe vaatwasser te kopen. Volg deze eenvoudige stappen om de juiste vaatwasser te kiezen.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Kies uw stijl. Inbouw of vrijstaand?

Dit is echt afhankelijk van hoe uw huidige keuken is ingericht. Als u reeds een ingebouwde keuken heeft, zal u voor een inbouwmodel moeten kiezen. Een inbouwmodel zorgt ervoor dat uw vaatwasser in de totale stijl van uw keuken wordt opgenomen.
U kunt de voorzijde van de vaatwasser bekleden met een paneel in dezelfde stijl van uw keuken.

Indien u geen ingebouwde keuken heeft, ga dan voor een vrijstaand model. De vrijstaande vaatwassers van Indesit hebben een prachtig design en zijn uitgerust met geavanceerde functies.

Kleuren

De gebruikelijke kleuren voor vaatwassers zijn wit en inox. Dit zijn polyvalente kleuren die eenvoudig met andere kleuren te combineren zijn. Maar het kan ook zijn dat u contrast wilt aanbrengen door een witte vaatwasser te kiezen als de rest van de kleuren bijvoorbeeld overwegend donker zijn.

2. Pak het meetlint erbij!

Voordat u uw apparaat koopt, controleer of u voldoende ruimte heeft.
Pak het meetlint erbij en meet de beschikbare hoogte, breedte en diepte.

Over het algemeen zijn er 2 afmetingen beschikbaar: standaard 60 cm en smal 45 cm.
Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren in uw huis op te meten! Het zou spijtig zijn dat uw gloednieuwe apparaat bij u thuis geleverd wordt en dan vast te stellen dat het niet door de deuren past!

Onthoud bovendien om het meten niet tot de keuken alleen te beperken! Let ook op de afmetingen van deuren/doorgangen/ingangen enz. van het traject dat uw nieuwe vaatwasser moet afleggen om na bezorging in uw keuken geplaatst te worden. Het zal u toch niet gebeuren dat u gloednieuwe apparaat bij u thuis bezorgd wordt om erachter te komen dat het niet door de deuren past!

3. Welke capaciteit?

Heeft u een groot gezin? Nodigt u vaak vrienden uit om te komen eten? Zo ja, dan stapelt de vuile vaat zich vanzelfsprekend snel op. Maar misschien geldt voor u het tegenovergestelde: u wilt wel een vaatwasser, maar de dagelijkse vaat van uw huishouden is relatief klein.

Het aantal couverts is dus een belangrijke factor om rekening met te houden.

Wat is een couvert? Stelt u zich een formeel gedekte tafel voor. Elke gast wordt voorzien van: een bord voor het hoofdgerecht, een bord voor het nagerecht, een koffielepeltje, een soepbord, een soeplepel, een glas, een kopje met ondertas, een mes en een vork. Alles wat dus voor één persoon nodig is, is een couvert. Als u deze elementen vermenigvuldigt met het aantal couverts van de vaatwasser, heeft u een  idee hoeveel vaat u in de vaatwasser kunt plaatsen.

4. Kies de extra's die u nodig heeft

Vaatwassers zijn vaak uitgerust met een aantal handige functies.

Wij raden u aan om deze functies te bestuderen voordat u een vaatwasser koopt en na te gaan of u ze wel of niet nodig heeft.

Hieronder vindt u een selectie van functies waarmee de Indesit vaatwassers zijn uitgerust.

Uitgestelde start

Perfecte timing!

Dankzij de uitgestelde start kunt u de vaatwasser alvast vullen en het programma pas starten wanneer u dat het beste past.
Met deze functie kunt u de vaatwasser 1 tot 24 uren later laten starten.

eXtra programma

Gedaan met afwassen met de hand! Het eXtra programma is ontworpen om zelfs de meest omvangrijke items af te wassen (de braadslede van de oven, de filter van de dampkap) in een recordtijd.

Het volstaat om de bovenkorf van de vaatwasser te verwijderen om een binnenruimte van maar liefst 53 cm hoog te creëren en vervolgens het
eXtra programma te selecteren.

Een programma dat uw leven gemakkelijker maakt!