Op zoek naar een nieuwe kookplaat?
Ga aan de slag met deze overzichtelijke koopgids!

Niets aangenamer dan de overheerlijke aroma’s op te snuiven van uw gerechten. Dankzij de kookplaat kunt u de chefkok in u de vrije loop laten en genieten van het koken.

Wanneer u een kookplaat koopt, zorg er dan voor dat ze voldoet aan uw wensen.

Hier volgen een paar tips om u te helpen de juiste kookplaat te vinden.

Laten we beginnen!

1. Wat is uw kookstijl?

Het belangrijkste om over na te denken is uw kookstijl. Sommige types zullen beter voor u geschikt zijn dan andere. Er zijn natuurlijk nog meer factoren om over na te denken. Als u bijvoorbeeld kinderen heeft, dan is uw belangrijkste zorg misschien wel veiligheid.

Hieronder vindt u de types kookplaten beschikbaar in het Indesit gamma.

Inductiekookplaat

Inductiekookplaten maken gebruik van innovatieve technologie, waarbij elektromagnetische velden gebruikt worden om de kookpot of pan op te warmen, in plaats van dat de kookplaat dat zelf doet. Hierdoor blijft het oppervlak van uw kookplaat zelfs tijdens het koken op kamertemperatuur. Inductiekookplaten zijn dus extra veilig en zijn zeker een goede optie als u kinderen in de buurt heeft.

Dankzij de moderne tiptoetsbediening kunt u zeer gemakkelijk het juiste vermogen instellen. Inductiekookplaten hebben ook een aantrekkelijk design.

Keramische kookplaat

In het oog springend en minimalistisch. Keramische kookplaten beschikken over een elegant oppervlak van keramisch glas. Daaronder bevinden zich een reeks metalen verwarmingselementen die de hitte naar de verschillende kookzones overbrengen, die op hun beurt de potten of pannen opwarmen.

Door het gladde, vlakke oppervlak zijn ze eenvoudig schoon te maken. Deze kookplaten zijn meestal uitgerust met tiptoetsbediening.

2. Kies de extra's die u nodig heeft

Net zoals de meeste apparaten bieden de kookplaten van Indesit handige functies om u te helpen de chefkok in u de vrije loop te laten. Hier volgt een overzicht van de functies die de kookplaten van Indesit te bieden hebben.

Dual Zone

De nieuwe Dual Zone past zich aan uw dagelijkse behoeften aan: deze uitbreidbare kookzone laat u toe om 2 kookpotten op de afzonderlijke kookzones te gebruiken of om deze 2 zones te combineren voor één grote pan of kookpot, zoals bijvoorbeeld een vispan.