Hoe vindt u de koelkast die het beste bij u past?

Hoe vindt u de koelkast die het beste bij u past?
Een overzichtelijke koopgids.

Het is moeilijk om een keuken zonder koelkast voor te stellen. We vertrouwen erop voor de cruciale taak om onze voedingswaren te bewaren.

U kunt al snel overdonderd raken door de verschillende soorten koelkasten die er zijn en de talrijke functies die ze bieden. Onze handige koopgids helpt u de juiste koelkast te kiezen!

Klaar? Laten we beginnen!

1. Kies uw type koelkast

Koelkast met diepvriezer onderaan of bovenaan, ééndeurskoelkast of onderbouw… en de lijst gaat maar door.

Concentreren we ons op de belangrijkste kenmerken van een koelkast om u te helpen bij uw keuze.

Koel-vriescombinatie met diepvriezer bovenaan

In deze koelkasten bevindt de diepvriezer zich bovenaan. Ze bieden veel ruimte, hoewel de buitenkant dat niet doet vermoeden.
Deze apparaten zijn zeer energiezuinig!

Koel-vriescombinatie met diepvriezer onderaan

In deze koelkasten bevindt de diepvriezer zich onderaan.
Meestal gebruikt u de koelkast meer dan de diepvriezer. Daarom is de diepvriezer onderaan geplaatst en bevinden de voedingswaren, die u dus het vaakst nodig heeft, op de juiste hoogte.

Eéndeurskoelkast

Deze koelkasten, zoals de naam doet vermoeden, zijn voorzien van één enkele deur. Als u al een aparte diepvriezer heeft, is dit een goede optie: zonder vriesvak biedt deze koelkast veel ruimte voor het bewaren van voedsel. In combinatie met een ééndeursdiepvrieskast vormt dit duo een mooi geheel.

Koelkast tafelmodel

Compacte koelkasten, hetzij op werkbladhoogte of onder het aanrecht, zijn ideaal voor studio’s, kantoren, kleine keukens of gastenkamers. Als u op zoek bent naar een tweede koelkast, dan is een compacte koelkast wellicht een goede oplossing!

2. Misschien denkt u aan een inbouwkoelkast

Indesit heeft ook inbouwkoelkasten.

Dus als u een nieuwe koelkast wilt die naadloos bij de rest van uw keukenkasten past, dan kunt u deze optie overwegen. Inbouwkoelkasten worden geleverd in de meeste uitvoeringen zoals hierboven omschreven, zodat u keuze in overvloed heeft. Inbouwapparaten en de kasten waarin ze passen zijn meestal gemaakt voor standaard maatvoeringen, maar we raden u aan de afmetingen goed te controleren. En dat brengt ons tot...

3. Pak het meetlint erbij!

Tijd om het meetlint erbij te pakken. Zorg voordat u uw koelkast koopt dat u eerst de beschikbare ruimte heeft opgemeten. Gezien de verschillende types koelkasten die er verkrijgbaar zijn, verschillen de afmetingen aanzienlijk.

Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren in uw huis op te meten! Het zou spijtig zijn dat uw gloednieuwe apparaat bij u thuis geleverd wordt en dan vast te stellen dat het niet door de deuren past!

4. Wat heeft u nodig?

Koelkasten bieden een verscheidenheid aan functies. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Omkeerbare deuren

Of u nu kiest voor inbouw of vrijstaand, controleer naar welke kant u de deur wilt openen (handvat rechts of links), en of dit bij de indeling van uw keuken past. Sommige koelkasten beschikken over omkeerbare deuren, zodat u zelf kunt bepalen naar welke kant de deur opengaat. (Enkel beschikbaar voor inbouwmodellen).

Uitschuifbare legplateaus

In veel gezinnen wordt er een grote hoeveelheid voedsel bewaard in de koelkast. Sommige voedingswaren belanden achteraan in de koelkast en worden helemaal vergeten: dankzij de handige uitschuifbare legplateaus heeft u een overzicht en zijn alle voedingswaren gemakkelijk bereikbaar.

5. Kies de extra's die u nodig heeft!

Flexi Use Box

De Flexi Use Box van Indesit is een exclusieve innovatie speciaal ontworpen voor het optimaal bewaren van voedsel.

Dit compartiment kan op twee verschilllende niveaus geplaatst worden naargelang het type voedsel. Het hogere niveau is ideaal om fruit en groenten optimaal te bewaren.

Dankzij de Flexi Use Box beschikt u over een extra ruimte om fruit en groenten te bewaren, ideaal tijdens de zomer. Plaatst u de Flexi Box Use boven de groentebak, dan is deze extra ruimte ideaal voor het bewaren van delicate voedingswaren, zoals vlees en vis.

Openspace

Ontworpen om aan uw wensen te voldoen.

Met de Openspace-indeling kunt u de binnenruimte van uw diepvriezer aanpassen volgens uw behoeften. De laden en het legplateau zijn verwijderbaar zodat u ook grotere items, zoals pizza’s, in de diepvriezer kunt bewaren.