Heeft u een nieuwe droogautomaat nodig?
Gebruik dit handige stappenplan om u te helpen de juiste te kiezen.

Bent u het beu om te wachten tot de was droog is? Verliezen uw kleren die heerlijke geur van fris gewassen was omdat ze te lang aan het droogrek gehangen hebben?
Dan is het tijd om een droogautomaat te kopen. Stop het wasgoed erin, laat de droogautomaat het werk doen en geniet van alle voordelen.

Maar er zijn wel een paar factoren waar u rekening met moet houden zodat u de juiste droogautomaat kiest. Laat dit stappenplan u daarbij helpen.

1. Pak het meetlint erbij!

Ruimte en tijd hebben één ding gemeen: we hebben altijd te weinig!

Voordat u uw apparaat koopt, controleer of u voldoende ruimte heeft. Vergeet niet om een een ruimte van ongeveer 10 cm te voorzien tussen de muur en het apparaat voor een goede beluchting.

Vergeet bovendien ook niet om de breedte van de deuren in uw huis op te meten! Het zou spijtig zijn dat uw gloednieuwe apparaat bij u thuis geleverd wordt en dan vast te stellen dat het niet door de deuren past!

2. Wat heeft u nodig?

Er zijn verschillende types droogautomaten. Hieronder vindt u een overzicht om u te helpen de droogautomaat te vinden die het beste bij u past.

Luchtafvoerdroogautomaten

Luchtafvoerdroogautomaten laten warme lucht door de kleding circuleren. Deze warme vochtige lucht wordt naar buiten afgevoerd. Luchtafvoerdroogautomaten zijn een doeltreffende en betaalbare oplossing.

Ter informatie, luchtafvoerdroogautomaten hebben een afvoer naar buiten nodig om de vochtige lucht af te voeren.

Condensatiedroogautomaten

Condensatiedroogautomaten transformeren de vochtigheid binnenin het apparaat in water en verzamelen het in een ingebouwde watertank die u regelmatig moet leegmaken.

Het is dus een gesloten circuit waarbij geen externe afvoer vereist is. De droogautomaat kan overal geplaatst worden in uw huis, de nabijheid van een afvoermogelijkheid is niet nodig.

Droogautomaten met automatische sensoren

Dankzij de sensoren detecteren droogautomaten uitgerust met deze optie automatisch het vochtigheidsniveau van uw kleding.  De sensoren schakelen de droogautomaat uit zodra zij detecteren dat de kleding droog is. U hoeft dus niet te wachten tot het einde van het programma.

Droogautomaten uitgerust met automatische sensoren zorgen dus voor aanzienlijke besparingen omdat het droogprogramma stopt zodra de kleding droog is.

Ook kunt u het gewenste vochtigheidsniveau selecteren voor uw kleding. Met een vochtigheid van 10% bijvoorbeeld is uw kleding gemakkelijker te strijken!

3. Weeg uw wasgoed

Misschien niet letterlijk (hoewel dat wel erg handig zou zijn), maar denk wel na over de gemiddelde hoeveelheid wasgoed dat u wast: dat bepaalt de grootte van de trommel van uw nieuwe apparaat en is de belangrijkste informatie die u nodig heeft bij de aankoop.

Tip: De grootte van de trommel verwijst altijd naar droog wasgoed, niet naar nat wasgoed. Dus als het apparaat waarin u geïnteresseerd bent een inhoud van 7 liter heeft, dan betekent dat, dat er voor ongeveer 7 kg aan droog wasgoed in de trommel kan. Natuurlijk weegt het wasgoed veel meer als het nat is, maar daarover hoeft u zich geen zorgen te maken. Hiermee is in de opgave van de inhoud al rekening gehouden.