De beste dampkap voor in de keuken?
Wij helpen u de juiste te kiezen!

Dampkappen zijn natuurlijk onontbeerlijk in de keuken: ze zuiveren de lucht van kookgeuren en vet.

Maar ze bieden nog veel meer: dampkappen voegen een vleugje stijl toe aan uw keuken.

Deze eenvoudige koopgids helpt u de dampkap te kiezen die het beste aan uw verwachtingen voldoet.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Selecteer de stijl

Dampkappen zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten, elk type met zijn unieke uitstraling, stijl en functionaliteit.

Meerdere factoren kunnen uw keuze beïnvloeden: de beschikbare ruimte in uw keuken, de functies die u nodig heeft en de stijl waarnaar u op zoek bent.

Hier vindt u het overzicht van de soorten dampkappen beschikbaar in het Indesit gamma:

Schouwdampkap

Schouwdampkappen springen in het oog en passen perfect tussen twee bovenkasten. Ze bestaan uit 2 delen: de basis en de schouw, die de lucht afvoert.

Telescopische dampkap

Als u liever een dampkap kiest die perfect geïntegreerd kan worden in uw bestaande keukenmeubelen, dan is een integreerbaar model de beste optie. Ze zijn beschikbaar in standaardmaten. U zal er dus gemakkelijk een vinden die past in uw keuken.

2. Pak het meetlint erbij!

Het is de functie van de dampkap om dampen en geuren van uw kookplaat op te vangen en ze elders af te voeren (daarover meer in de volgende stap).

Om de doeltreffendheid van de dampkap te verbeteren, raden wij u aan een dampkap te kiezen die minstens zo breed is als het kookoppervlak eronder. 

3. Dampkap met afvoer of filter

Wanneer uw dampkap de kookdampen en geuren heeft opgevangen, dan zijn er in principe twee manieren om deze af te voeren.

De eerste is om de slechte geuren uit uw keuken en huis naar buiten af te voeren via een afvoerbuis.

De tweede manier is recirculatie: een vetfilter of koolstoffilter zuivert de lucht van alle geuren, vet en dampen en de gezuiverde lucht wordt opnieuw in de keuken geblazen. Deze dampkappen zijn niet duur en eenvoudig te installeren.

4. Wat heeft u nodig?

Er zijn nog meer factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van juiste dampkap:

Snelheden

Uw dampkap van Indesit is uitgerust met verschillende snelheden. De hogere snelheden worden doorgaans tijdens het koken gebruikt, terwijl de lagere snelheden gebruikt kunnen worden voor de restgeuren te verwijderen na het koken.

Afvoercapaciteit

De afvoercapaciteit wordt gemeten in kubieke meter per uur (of m³/u).

Hoe hoger de waarde, des te groter de hoeveelheid lucht de dampkap kan afvoeren of filteren.

Geluid

Controleer het geluidsniveau van de dampkap die u overweegt te kopen. Indesit biedt dampkappen met een laag geluidsniveau.

Verlichting

Dit lijkt misschien iets onbelangrijks, maar extra verlichting kan uw kookervaring aanzienlijk verbeteren. Probeer altijd een dampkap te kiezen die uitgerust is met een goede verlichting.